Pridať recept

Cesnaková omáčka

ingrediencie

olej
200 ml
mlieko
200 ml
smotana na šľahanie
soľ
40 g
hladká múka
cesnaku

postup

Najskôr si pripravíme bledú zápražku z oleja, múky a štipky soli. Olúpeme cesnak a prelisujeme ho. Pripravenú zápražku zalejeme mliekom spolu so studenou vodou. Niekoľko minút povaríme za občasného miešania. Napokon pridáme smotanu a cesnak podľa chuti. Povaríme asi 3 minúty a omáčka je hotová.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Akou vodou zalievate zápražku? Ak touto, hrudky sa vám urobia vždy!
Akou vodou zalievate zápražku? Ak touto, hrudky sa vám urobia vždy!
Aj vy radi zahusťujete omáčky či polievky zápražkou? Pri príprave si dávajte pozor na túto chybu, robí ju...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...