Jahodové rizoto
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
jahody
2
ks
šalotka
800
ml
zeleninový vývar
250
g
ryža
200
ml
suché biele víno
korenie biele
soľ
4
cl
calvados
2
PL
parmezán
postup
1.
Povyberáme bezchybné jahody, ktoré potom umyjeme a osušíme. Jahody nakrájame na malé kúsky. Olúpeme šalotky, nakrájame ich na malé kúsky a opražíme na oleji. Pridáme k nim ryžu, okoreníme, trochu osolíme, podlejeme vínom a do zmesi nasypeme nakrájané jahody.
2.
Všetko spolu dusíme, až kým sa víno neodparí. Potom podlievame teplým vývarom. Asi po 20 minútach rizoto odstavíme a necháme ho odstať, aby sa vsiakla prebytočná tekutina. Do hotového rizota pridáme calvados a nakoniec pokrm na tanieri posypeme parmezánom.
Do hotového rizota pridajte zvyšné jahody a calvados. Pred podávaním posypte parmezánom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.