Pridať recept

Jahodové rizoto

ingrediencie

400 g
jahody
2 ks
šalotka
800 ml
zeleninový vývar
250 g
ryža
200 ml
suché biele víno
korenie biele
soľ
4 cl
calvados
2 PL
parmezán

postup

1.
Povyberáme bezchybné jahody, ktoré potom umyjeme a osušíme. Jahody nakrájame na malé kúsky. Olúpeme šalotky, nakrájame ich na malé kúsky a opražíme na oleji. Pridáme k nim ryžu, okoreníme, trochu osolíme, podlejeme vínom a do zmesi nasypeme nakrájané jahody.
 
2.
Všetko spolu dusíme, až kým sa víno neodparí. Potom podlievame teplým vývarom. Asi po 20 minútach rizoto odstavíme a necháme ho odstať, aby sa vsiakla prebytočná tekutina. Do hotového rizota pridáme calvados a nakoniec pokrm na tanieri posypeme parmezánom. Do hotového rizota pridajte zvyšné jahody a calvados. Pred podávaním posypte parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...