Pridať recept

Torta s ružami

ingrediencie

Korpus

12 ks
vajce
15 PL
práškový cukor
15 PL
polohrubá múka
3 PL
kakao
5 PL
voda
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker

Plnka

250 g
maslo
250 g
Nutella
2 PL
kakao
200 g
ríbezľový lekvár

Tvarohový krém na ruže

500 g
jemný tvaroh
500 ml
kyslá pochúťková smotana
2 balíčky
puding Créme Olé bez varenia
trochu
studené mlieko
podľa chuti
práškový cukor
podľa chuti
vanilková aróma DrOetker

postup

1.
Korpus žltý: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor /5 PL/, po jednom žĺtky, 1 PL vody, 5 PL polohrubú múku s 1/3 prášku do pečiva. Upečieme vo vyhriatej rúre vo forme na tortu /priemer 26 cm/. Necháme vychladnúť. Upečieme 1 korpus. Korpus kakaový: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor /5 PL/, po jednom žĺtky, 2 PL vody, 5 PL polohrubú múku s 1/3 prášku do pečiva, 1,5 PL kakao. Upečieme a necháme vychladnúť. Upečieme 2 korpusy, každý zo 4 vajec.
 
2.
Plnka: maslo vyšľaháme, po lyžiciach zašľaháme nutellu, 2 PL kakao a podľa chuti práškový cukor, trochu umu /nemusí byť/.
3.
Tvarohový krém: jemný tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vanilkový puding Créme Olé bez varenia a vanilkovú arómu Dr.Oetker spojíme pomocou elektrického ručného šľahača. Ak zdá byť krém hustý pridajte mlieko. Ja som pridala.
4.
Ukladáme nasledovne: kakaový korpus, lekvár, polovica nutellovej plnky, žltý korpus, lekvár, polovica plnky, kakaový korpus. Trochu zaťažíme a odložíme do chladu.
5.
Nakoniec ozdobíme tvarohovým krémom. Pomocou cukrárenského vrecka a ozdobnej špičky /špička s väčšími rozostupmi/ vytvárame po povrchu torty ruže. Začíname zo spodu až po povrch. Uložíme do chladu. Kto má rád tvaroh, je vynikajúca. Každý si môže korpusy aj plnku upraviť podľa svojej chuti. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať