FOTORECEPT: Rezy Ľadový vietor
30
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
9
ks
bielok
stipka soli
9
PL
práškový cukor
9
PL
múka hrubá
1
ks
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
Plnka
9
ks
źĺtok
9
PL
kryštálový cukor
1/2
dl
vriaca voda
9
PL
hladká múka
2
PL
zlatý klas DrOetker
1
liter
mlieko
250
g
maslo
1/2
liter
šľahačka
2
ks
stužovač šľahačky Dr Oetker
1
ks
vanilkový cukor´
strieborné guličky Dr Oetker na ozdobu
postup
1.
Bielky oddelíme od žlkov a vyšľaháme so štípkou soli.pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.
2.
Do vyšľahaného pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka zamiešame.
4.
Kým sa pečie,vyšľaháme žltky s cukrom a horúcou vodou.
5.
Z cesta po upečení odstraníme papier a kôrku jemne narežeme.
7.
Medzi tým si dáme zovrieť mlieko a 1 dl odoberiem a dáme bokom.Do zbytku zavaríme žltky a za stáleho miešania uvaríme puding.
8.
Povaríme 2-3 min. a odstavíme.za občasného miešania vychladíme.
10.
plnku natrieme na vychladený korpus,ktorý polejeme odloženým mliekom.Necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.