Pridať recept

Orechová torta

12
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kryštálový cukor
160 g
múka polohrubá
80 g
mleté vlašské orechy
6 ks
vajce
500 ml
mlieko
2 ks
vanillkový puding Dr Oetker
250 g
maslo
50 g
mleté vlašské orechy
2 PL
rum
podľa chuti
práškový cukor
250 ml
šľahačka
1 ks
čokoládová poleva Dr Oetker

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh, múku, zomleté orechy. Zľahka premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme približne 45 minút na 165 stupňov Celzia.
 
2.
Vychladnutú tortu dva krát vodorovne prerežeme, diely potrieme krémom a poukladáme na seba. Vrch a boky polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme orechmi a šľahačkou.
3.
Plnka: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Pridáme doň zmäknuté maslo, orechy, cukor, rum a dobre vyšľaháme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať