Pridať recept

FOTORECEPT: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku

Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

4 ks
vajce
50 g
mladá žihľava
15 g
medvedí cesnak
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej

postup

Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Žihľavu poriadne premyjeme vo vode a nasekáme na malé kúsky. Stonky vyhodíme.
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Medvedí cesnak tiež umyjeme a nasekáme na drobno.
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Na oleji speníme cibuľku do zlatista a pridáme žihľavu, ktorú na jemnom ohni pražíme asi 10 minút.
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Potom rozbijeme vajíčka a rýchlo miešame, pokým sa vajcia zrazia a vznikne nám praženica.
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Na úplny záver primiešame nasekaný medvedí cesnak a osolíme, okoreníme podľa chuti.
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Fotorecept: Praženica zo žihľavy s vôňou medvedieho cesnaku
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Najlepšie recepty s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala,
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala, pri zbieraní nezabudnite urobiť túto jednu vec
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde a my sme si pre vás pripravili výber tých najlepších receptov. Nech...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...
Bylinková nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...
Jednoduché, rýchle a chutné: 3 recepty na vajcia s medvedím cesnakom na raňajky
Jednoduché, rýchle a chutné: 3 recepty na vajcia s medvedím cesnakom na raňajky
Jar je tu a s ňou aj sezóna medvedieho cesnaku. Najlepšie recepty s touto bylinkou v kombinácii s vaječnými receptami.