Pridať recept

Cestoviny s kozím syrom

ingrediencie

1 ks
cibuľa
2 PL
olej
400 g
cestoviny
1 hrsť
petržlenová vňať
1 konzerva
paradajkový pretlak
2 strúčiky
cesnaku
400 ml
lúpané paradajky
1 PL
cukor hnedý
100 g
kozí syr
1 KL
bazalka
soľ
korenie

postup

1.
V slanej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Nadrobno pokrájanú cibuľku osmažíme na oleji spolu s petržlenovou vňaťou. Pridáme rajčinový pretlak, korenie, soľ, bazalku, lúpané paradajky, na plátky nakrájaný cesnak, posypeme hnedým cukrom a všetko za občasného miešania necháme dusiť približne 10 minút.
 
2.
Do hotovej omáčky pridáme cestoviny a posypeme ich nahrubo postrúhaným kozím syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Feta cheese cubes and parsley on a wooden background
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...