Pridať recept

Kuracie prsia plnené špenátom

ingrediencie

3 hrste
čerstvý špenát
2 ks
kuracie prsia
60 g
syr s modrou plesňou
1 strúčik
cesnaku
4 PL
čerstvé maslo
2 PL
biele víno
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
morská soľ
mletá červená paprika

postup

1.
Špenát očistíme, umyjeme a osušíme. Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. V panvici rozpustíme 1 Pl masla a krátko na ňom opečieme cesnak. Pridáme špenát, podlejeme vínom, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Podusíme 2 až 3 minúty a odstavíme.
 
2.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pripravíme si z nich rezne, ktoré jemne naklepeme. Ochutíme soľou, korením a červenou paprikou. Syr rozdrobíme do špenátu, premiešame a zmes rozložíme na jednu stranu rezňa. Potom druhú preložíme a zabezpečíme špáradlami.
3.
V panvici rozpustíme zvyšné maslo a mäso na ňom z oboch strán opekáme 7 minút. Podávame s pečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať