Pridať recept

Plnený bravčový závitok

ingrediencie

600 g
bravčové mäso zo stehna
1 ks
varené vajce
60 g
sterilizovanej uhorky
60 g
údená slanina
60 g
párky
60 g
kápie
1 ks
cibuľa
3 PL
horčica
1 PL
kečup
1 KL
mleté čierne korenie
1 PL
vegeta
4 PL
olej
2 PL
hladká múka na zahustenie
soľ podľa potreby
voda

postup

1.
Mäso nakrájame na 150g plátky, vyklepeme, osolíme, potrieme horčicou a posypeme mletým čiernym korením. Uvarené vajíčko rozkrojíme na štvrtinky. Uhorky, kápiu, slaninu a párok tiež na 4 diely. Všetko poukladáme na pripravené mäso, zvinieme do roládky a previažeme nitkou alebo svorkami určenými na závitky.
 
2.
Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na malé kocky, pridáme kečup, vegetu, zalejeme vodou a osolíme. Do takto pripraveného základu vložíme pripravené závitky a varíme do mäkka asi 1 hodinu.
3.
Keď sú závitky uvarené, vyberieme so šťavy a zahustíme zátrepkou, ktorú sme si pripravili z múky a vody. Necháme prejsť varom. Šťavu precedíme a závitky vrátime naspäť do šťavy.
4.
Podávame s dusenou ryžou, tarhoňou, knedľou a podobne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.10.2015 19:33 | |
+0 -6
JE TO LEN OBMENA šPANIELSKYCH VTáčKOV, KTORé SA ROBIA Z HOVäDZINY.
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...