Pridať recept

FOTORECEPT: Bielkovo jahodové kocky

ingrediencie

Cesto

8 ks
bielok
8 PL
kryštálový cukor
6 PL
olej
8 PL
múka polohrubá
2 KL
zarovnané prášku do pečiva drOetker
2 KL
ocot

Pknka I

500 g
jahody
80 g
zlatý klas DrOetker
3 PL
kryštálový cukor
šťava z pol citróna,voda podľa potreby

Plnka II

700 ml
mlieko
2 ks
vanilkový puding DrOetker
2 ks
vanilkový cukor
250 ml
smotana na šľahanie (33 %)
1 ks
Olé puding bez varenia vanilkový drOetker
2 ks
prášková šľahačka DrOetker

postup

1.
Bielky vyšlahať so štipkou soli,,pridáme kryštálový cukor a šľaháme na najvyšom stupni dohusta až kým sa nám na metličkách netvoria špičky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
 
2.
potom znížime mixér na najnižší stupeň a po lyžiciach pridávame olej a potom už len ručne varechou primiešame zľahka preosiatu múku a nakoniec si v pohári zmiešame 2KL pr.do pečiva z 2KLoctu a primiešame do vyšľahanej bielkovej zmesi.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
3.
Vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie /hlboký/ 36x28 pečieme pri 150 stup.celz asi 12-15 min.Po upečení olúpeme kôrku aby sa nám neoddeloval plát od plnky.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
4.
Plnka č.I: 500g jahôd rozmixovať pridať vodu aby sme spolu mali 750 ml tekutého stavu aj z rozmixovanými jahodami pridáme cukor, Zlatý klas citrónovu šťavu a uvaríme na hustú kašu
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
5.
ktorú ešte teplú rozotrieme na bielkový plát.Necháme v chlade stuhnúť.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
6.
Plnka č.II: vanilkový puding rozmiešať v 200ml.mlieka,ostatné mlieko dáme variť vanilínovým cukrom,pridáme studenú zmes a uvaríme na hustý puding prikryjeme potravinárskou fóliou aby sa nám nevytvorila šupa a vychladíme.
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
7.
Do vychladnutej pudingovej zmesi nalejeme šľahačkovú smotanu
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
8.
postupne za stáleho šľahania prisypávame puding bez varenia a vyšľaháme na hustú zmes
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
9.
rozotrieme na plnku č.I.Na povrch si vyšľaháme 2 práškové šľahačky dr. Oetker podľa návodu na obale a rozotrieme na plnku č:II
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
10.
Cukrárskou kartou spravíme ozdobné vlnky.Nakrájame na kocky. Sladkú Dobrú chuť!
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Fotorecept: Bielkovo jahodové kocky
Zdroj: ivasoosova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Čerstvé jahody
Jahody ako maľované a čerstvé celý týždeň, najlepší TRIK! Žiadna pleseň, chuť úžasná, takto ich udržíte dlho čerstvé
Jahody sú v sezóne - bohužiaľ, sú to aj majstri plesní. Našťastie existuje niekoľko trikov, ktoré môžeme...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?