Smotanová kávová zmrzlina
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
práškový cukor
50
g
mletá zrnková káva
7,5
dl
šľahačková smotana
1/2
dl
punč
8
ks
žĺtok
2
dl
mlieko
šľahačka
ovocný kompót
postup
1.
Čerstvo upraženú a jemne zomletú zrnkovú kávu dáme do 5 dl vriacej šľahačkovej smotany, prikryjeme a necháme vychladnúť. Po hodine smotanu precedíme cez riedke plátno a prilejeme zvyšok smotany. V kastróle vyšľaháme žĺtky s mliekom, prilejeme kávovú smotanu a za stáleho miešania varíme vo vodnom kúpeli, až kým zmes nezhustne. Ihneď odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes pretrieme cez sitko alebo cedidlo a zamrazíme.
2.
Zmrzlinu servírujeme ozdobenú šľahačkou a s ovocím, ktoré pokvapkáme punčom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.