Farmársky puding
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mrkva
50
g
slivky
2
ks
zemiaky
30
g
obličkový loj
100
g
hrozienka
1
PL
oranžát
1
PL
citronát
klinčeky
mletý muškátový oriešok
škorica
mleté čierne korenie
soľ
2
ks
vajce
maslo
strúhanka
postup
1.
Olúpeme zemiaky, umyjeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a popučíme. Olúpeme mrkvu, pokrájame na kolieska, podusíme v troške vody a popučíme na kašu.
2.
Obličkový loj a slivky posekáme, umyjeme hrozienka a necháme odkvapkať. Citronát a oranžát jemne pokrájame. Všetko spolu s mletým novým a čiernym korením a so soľou dobre premiešame a nakoniec primiešame vajcia. Maslom dobre vymastíme formu, vysypeme strúhankou a naplníme zemiakovo-mrkvovou zmesou. Formu uzavrieme a varíme vo vodnom kúpeli 3 hodiny. Voda sa nesmie variť naplno, ale len pobublávať. Uvarený puding vyklopíme. Servírujeme horúci.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.