Penový čokoládový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
225
g
hladká múka
150
g
maslo
450
g
horká čokoláda
10
ks
vaječný žĺtok
12
ks
bielok
275
g
práškový cukor
postup
1.
Polovicu čokolády spolu s maslom roztopíme na miernom ohni. Vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru a zamiešame do roztopenej čokolády. Vyšľaháme tuhý sneh zo 6 bielkov, ktorý zamiešame do čokoládovej zmesi a postupne primiešame múku. Takto zhotovenú zmes dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a budeme piecť v mierne vyhriatej rúre približne trištvrte hodiny.
2.
Upečený koláč necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh zo zvyšných bielkov, postupne do neho pridáme druhú polovičku cukru a roztopenej čokolády. Takto zhotovenou zmesou potrieme hotový koláč, povrch posypeme postrúhanou čokoládou a pred servírovaní dáme zamraziť na 2 hodiny do mrazničky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.