Pridať recept

Mäso zapečené s kapustou

ingrediencie

500 g
čerstvá kapusta
500 g
kyslá kapusta
500 g
bravčové, teľacie a údené mäso
2 ks
jablko
1 ks
cibuľa
1 pohár
vodka
1 pohár
dezertné víno
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
sušené hríby
maslo

postup

1.
Nadrobno pokrájame cibuľu a opražíme ju na masle, pridáme bravčové mäso pokrájané na kocky a udusíme. Medzitým povaríme v osolenej vode čerstvú kapustu pokrájanú na rezance, pridáme pokrájané teľacie mäso a spolu dusíme prikryté.
 
2.
Osobitne povaríme kyslú kapustu spolu s údeným mäsom, so všetkými koreninami, hríbmi a kolieskami jabĺk.
3.
Do pekáča vložíme najskôr podusené bravčové mäso, potom uvarenú čerstvú kapustu s teľacím a nakoniec kyslú kapustu s údeným mäsom. Všetko opatrne premiešame, podľa chuti okoreníme, osolíme a pomaly dusíme na miernom ohni, až kým všetko mäso nezmäkne. Odstavíme z ohňa, prilejeme víno, vodku a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...