Pridať recept

Švédske mäsové guľky

ingrediencie

400 g
mleté hovädzie mäso
100 g
masť
1 ks
žĺtok
1 ks
červená cibuľa
1 ks
krajec chleba
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Odrežme z krajca chleba kôrku a namočíme ho do vlažnej vody. Jemne zomleté mäso dáme do misky, premiešame s postrúhanou cibuľou a vyžmýkaným chlebom, osolíme a okoreníme, pridáme žĺtok a spracujeme na jemnú zmes. Zo zmesi vlhkými rukami sformujeme guľky s priemerom asi 2 cm a vypražíme na rozohriatej masti do červena.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mäsové guľky
Na večeru: Zemiaky zapekané s mäsovými guľkami, smotanou a syrom
Keď máte chuť na poctivé mäsové guľky, skúste k nim miesto paradajkovej omáčky a cestovým pripraviť...
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami z jednej panvice
Mäsové guľky, omáčka aj špagety z jednej panvice: Rýchle a vďačné jedlo, ktoré ušetrí čas i umývanie riadu (recept)
Kto by nezbožňoval mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a cestovinami? V tomto recepte vám ukážeme, ako túto...
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Hovädzia polievka s mäsovými guľkami
Sýta, hovädzia polievka s mäsovými guľkami: Horúci obed či večera
Výborná polievka z vývaru a mäsových guličiek obohatená o paradajky a lahôdkovú kukuricu.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.