Pridať recept

Bylinkové placky z krúp

ingrediencie

250 g
krúpy
podľa chuti
soľ
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
petržlenová vňať
1 PL
pažitka
1 PL
bazalka
1 štipka
mleté biele korenie
trochu
strúhanka
podľa chuti
olej na vyprážanie

postup

1.
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme.
 
2.
Pridáme vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, bylinky, korenie a osolíme. Ak treba, zmes zahustíme strúhankou.
3.
Zo zmesi formujeme menšie placky, ktoré opražíme na oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.