Zapekané plnené šampiňóny
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
šampiňóny
trochu
mlieko
1/2
ks
citrón
trochu
vegeta
trochu
soľ
1
ks
cibuľa
80
g
šunka
1
ks
smotanový syr
8
ks
uvarené zemiaky
1
ks
smotana
1
ks
vajce
100
g
strúhaný syr
postup
1.
Klobúčiky šampiňónov očistíme od vrchnej šupky, vydlabeme vnútro a ponoríme ich na 10 min do mlieka. Pokvapkáme citrónom, posypeme vegetou, osolíme.
2.
Vydlabanú časť a pokrájané nožičky šampiňónov udusíme na cibuli, pridáme nadrobno pokrájanú šunku a roztierateľný smotanový syr. Zmesou naplníme klobúčiky šampiňónov.
3.
Na vymastený pekáč poukladáme plátky uvarených zemiakov, na ne položíme šampiňóny a na každý dáme lyžicu smotany zmiešanú s vajcom. Zapečieme vo vyhriatej rúre. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.