Pridať recept

Zapečený ovčí syr

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
500 g
ovčí syr
60 g
maslo
80 g
hladká múka
2,5 dl
sladké mlieko
1/2 KL
soľ
1 štipka
mleté biele korenie
6 ks
vajce
trochu
maslo na vymastenie

postup

1.
Lístkové cesto necháme zmäknúť, čerstvý ovčí syr popučíme.
 
2.
Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania varíme 5 min. Potom omáčku osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Nakoniec do vychladnutej omáčky primiešame vajcia a popučený syr.
3.
Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 plátov veľkosti formy a všetky na vrchnej strane potrieme maslom.
4.
Formu potrieme maslom a ukladáme jeden plát, ktorý potrieme vrstvou syra a prikryjeme ďalším plátom a rozložíme vrstvu syra. Postup opakujeme až kým všetky pláty neuložíme do formy.
5.
Nakoniec priložíme posledný plát, potrieme ho maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 1 hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.