Pridať recept

Špagety s boloňskou omáčkou

ingrediencie

1 balíček
špagety
1 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
zeler
250 g
mleté hovädzie mäso
250 ml
hovädzí vývar
100 ml
červené víno
400 g
lúpané paradajky z konzervy
1 PL
bazalka
1 PL
kryštálový cukor
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 KL
parmezán

postup

1.
Cesnak a cibuľu ošúpeme a nadrobno nakrájané. Očistenú mrkvu a zeler nadrobno nakrájame. Na rozpálenom oleji opražíme cesnak s cibuľou a potom pridáme nakrájanú zeleninu. Po približne 5 minútach zvýšime teplotu a pridáme mleté hovädzie mäso. Za stáleho miešania ho opražíme do chrumkava.
 
2.
Prilejeme horúci hovädzí vývar, červené víno, a paradajky z konzervy. Zmes necháme prejsť varom a na miernom ohni ju dusíme približne 40 minút. Občas premiešame, nakoniec ju dochutíme bazalkou, cukrom, soľou a korením.
3.
Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na obale tak, aby boli uvarené al dente. Scedíme ich, vrátime do hrnca a pokvapkáme troškou olivového oleja.
4.
Špagety rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme parmezánom a nasekanou bazalkou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
vladopd1
8.10.2018 19:38 | |
+3 -5
No som zvedavy ake to bude, aj ked nikdy nepochopim, ako moze niekto dat do takeho mnozstva surovin jednu lyzicu oleja...Je to vo vela receptoch. A neviem ani, ako sa da oprazit maso do chrumkava, ked je tam cela cibula mrkva a zeler...