Pridať recept

Ovocná torta

ingrediencie

6 ks
vajíčka
250 g
práškový cukor
1,5 dl
mlieko
1 dl
olej
200 g
múka polohrubá
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
kakaový prášok
250 g
Mascarpone
500 g
tvaroh jemný
400 g
kyslá pochúťková smotana
1 ks
tortové želé
1 ks
želatína potravinárska DrOetker
200 g
cukor práškový
ovocie

postup

1.
Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme do formy, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta.
 
2.
Vyšľaháme mascarpones tvarohom a s kyslou smotanou a s práškovým cukrom podľa chuti, a zvláť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl mlieka, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do ostatnej plnky.
3.
Dáme do chladničky, necháme čiastočne zatuhnúť a uložíme ovocie. Tortové číre želé si pripravíme podľa návodu a štetčekom pekne ovocie ponatierame, aby sa krásne lesklo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
16.6.2014 16:37 | |
+1 -0
Blahoželám k výhre.