Lentilková torta
10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
šálka
kryštálový cukor
2
šálky
polohrubá múka
3/4
šálka
mlieko
1/4
šálka
olej
5
balíčkov
lentilky
1
ks
čokoládová poleva
1
ks
džem
1
ks
prášok do pečiva Dr.Oetker
postup
1.
Vymiešame do penista vajcia s cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva Dr. Oetker, 3/4 šálky mlieka, 1/4 šálky oleja. Tortovú formu vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.
2.
Vylejeme cesto a dáme piecť na 200 C, cca 20-25 min. Špáradlom skúsime či je cesto upečené.
3.
Vychladnuté cesto prekrojíme na 2krát a potrieme jednotlivé pláty lekvárom, alebo pudingom, kto má ako rád, môžeme naukladať ovocie. Pláty spojíme a polejeme čokoládovou polevou.
4.
Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, vyberieme a poukladáme-prilepíme na miestne stuhnutú polevu podľa fantázie lentilky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.