Domáca žemľa Žabia princezná
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
balíček
droždie DrOetker
1
KL
kryštálový cukor
1
KL
soľ
275
ml
voda
3
PL
olej
10
dkg
šunka
2
ks
uvarené vajce
1
ks
uhorka
3
PL
sterilizovaná kukurica
postup
1.
Do misy preosejeme múku a premiešame ju so soľou. Do priehlbinky v múke pridáme kryštáľový cukor a rozmrvíme droždie. Zalejeme trochou vlažnej vody a necháme kvások na teple dobre vykysnúť. Pridáme olej a s vlažnou vodou vypracujeme mäkké, pružné, nelepivé cesto. Necháme na teple vykysnúť do dvojnásobného objemu. Znovu prepracujeme. Z cesta odoberáme kúsky, ktoré vytvarujeme do guliek a sploštíme rukou. Ukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom a necháme znovu podkysnúť. Potrieme olejom a pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov 12-15 minút.
2.
Žemle necháme vychladnúť. Rozkrojíme, natrieme maslom/taveným syrom. Do "úst" vložíme na polovicu prehnutú šunku, naukladáme kukuricu - ako zuby. Z plátku syra spravíme jazyk. Z uhorky a kukurice spravíme oči, z vajíčka korunku na hlavu...
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.