Petržlenový krém
6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
petržlen
200
ml
smotana
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
1
ks
žemľa
2
PL
maslo
1
liter
voda
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
instantná zápražka
1
štipka
muškátový kvet
postup
1.
Cibuľu nasekáme a speníme ju na masle. Pridáme nakrájaný petržlen, orestujeme, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Varíme až kým nie je petržlen mäkký.
2.
Vyberieme bobkový list a rozmixujeme. Podľa potreby zahustíme svetlou zápražkou, prevaríme, pridáme muškátový kvet a smotanu. Krátko povaríme. Servírujeme s osmaženou žemľou alebo iným pečivom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.