Vyprážané jablká
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
jablko
trochu
citrónová šťava
1
balíček
škoricový cukor
200
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
300
ml
minerálka
1
PL
rum
trochu
olej
postup
1.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka, nakrájame na mesiačiky, potrieme citrónovou šťavou a posypeme škoricovým cukrom.
2.
Do misky preosejeme múku, pridáme žĺtky, soľ, za stáleho miešania prilievame minerálku a urobíme hladké cesto. Nakoniec vmiešame rum a tuhý sneh z bielkov.
3.
Jablko napichneme na vidličku, namočíme do cesta, vložíme do rozohriateho oleja a vypražíme z obidvoch strán. Vyberieme na papierovú kuchynskú utierku a necháme odkvapkať. Môžme podávať so zmrzlinou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.