Zapečený pór so zemiakmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
trochu
soľ
400
g
pór
trochu
olej
4
strúčiky
cesnaku
30
g
maslo
200
ml
smotana na šľahanie
200
ml
mlieko
2
ks
vajce
trochu
mletá rasca
1
KL
vegeta
50
g
strúhaný syr
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Vložíme do vriacej posolenej vody, povaríme 5 minút a scedíme.
2.
Pór očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno posekaný cesnak, pridáme pór a za stáleho miešania krátko popražíme.
3.
Pekáč vymastíme maslom, na dno rozložíme vrstvu zemiakov, posypeme husto pórom a postup opakujeme pokiaľ máme suroviny. Vrchnú vrstvu tvoria zemiaky.
4.
Do misky dáme smotanu, mlieko, vajcia, rascu, vegetu, syr, rozšľaháme a nalejeme na zemiaky. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme dozlata.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.