Hovädzie mäso s mrkvou a so žemľovou knedľou
155
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie zadné
2
ks
mrkva
1
PL
hladká múka
1/4
ks
cibuľa
soľ
Na knedľu
1
ks
rožok
200
ml
nízkotučné mlieko
200
g
hrubá múka
1/2
KL
prášok do pečiva
2
ks
vaječný bielok
soľ
maslo
postup
1.
najskôr si dáme uvariť hovädzie mäso, ktoré vložíme do horúcej vody a varíme asi hodinu a pol. Mrkvu si olúpeme a nakrájame ju na menšie prúžky, potom ju vložíme do suchého hrnca a opražíme. Pridáme k nej na jemno nakrájanú cibuľku a poprašíme múkou.
2.
Ešte malú chvíľu opražíme a v okamihu, keď sa začne múka lepiť na hrniec, zalejeme ju vodou tak, aby bola mrkva ponorená, nie viac. Dochutíme soľou a necháme dusiť do mäkka.
3.
Vysušený rožok si nakrájame na menšie kocky a vložíme ho do misy do ktorej pridáme vlažne mlieko, múku a prášok do pečiva. Spracujeme na cesto. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho k cestu. Pripravíme si šálky, ktoré vymastíme maslom a naplníme ich pripraveným cestom do 3/4 šálok. Šálky vložíme do hrnca s horúcou vodou a prikryjeme pokrývkou. Varíme asi 25 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.