Pridať recept

Waldorf šalát s orechmi

ingrediencie

1 ks
zeler
2 PL
maslo
1 PL
trstinový cukor
podľa chuti
šťava z citróna
1 hrsť
vlašské orechy
2 ks
kyslé jablko
100 g
majonéza
50 g
kyslá smotana
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
listový šalát

postup

1.
Zeler olúpime a nakrájame na kocky. Maslo rozpustíme na panvici a budeme na nej opekať zeler asi päť minút, až kým kocky nezískajú zlatistú farbu. Potom pridáme cukor, štipku soli a polovicu citrónovej šťavy, následne opekáme ďalších 5 minút, až kým nezačne cukor karamelizovať. Zeler preložíme na tanier a necháme chladnúť.
 
2.
Medzitým na zvyšku karamelu opečieme aj orechy. Stačí tak 3 minúty, pokiaľ sa neobalia karamelom.
3.
Jablká olúpeme, nakrájame ich na kocky a premiešame so zvyškom citrónovej šťavy, aby nezhnedli.
4.
Zmiešame smotanou s majonézou, soľou a korením. V miske zmiešame zeler, orechy (niekoľko odložte na ozdobenie) a jablká a premiešajte so smotanovým dresingom. Taniere vyložíme listami šalátu a naaranžujeme naň zelerový šalát. Na záver dozdobíme karamelovými orechmi a dáme vychladnúť. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať