Pridať recept

Zemiakové mäsové gule

ingrediencie

750 g
zemiaky
1 ks
vajce
350 g
hrubá múka
1 KL
prášok do pečiva
trochu
soľ
trochu
masť na pomazanie
1 ks
bielok
1 ks
cibuľa

Plnka

1 ks
cibuľa
2 PL
masť
300 g
mäkká saláma
1 ks
rožok

postup

1.
Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na rezančeky nakrájanú salámu, opražíme a zahustíme troškou strúhanky.
 
2.
Olúpané studené zemiaky nastrúhame alebo prelisujeme, osolíme, zmiešame s múkou, práškom do pečiva a vajíčkom.
3.
Vypracujeme tuhšie cesto, rozvaľkáme ho na väčší obdĺžnik a na povrchu rozotrieme plnku. Zemiakové cesto zrolujeme, pokrájame na menšie kúsky a vytvarujeme rukami guľôčky.
4.
Guľky potrieme bielkom a vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou. Varíme asi 10 min.
5.
Medzitým si na troške masti opražíme cibuľu nakrájanú na tenké prstienky.
6.
Varené zemiakové guľky opatrne vyberieme, nakrájame na plátky, posypeme upraženou cibuľkou, pokvapkáme masťou a podávame so špenátom a s volským okom alebo s dusenou kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Škubánky s makom a maslom
Poznáte ŠKUBÁNKY? Tento recept z chudobnej kuchyne pripravíte pomocou varešky zo zemiakov a múky, na slano aj na sladko!
Rýchle a jednoduché jedlá milujeme a toto je jedno z nich! Stačí pár surovín a pripravíte dobrotu na obed aj večeru.