Pridať recept

Kysnuté rožky

ingrediencie

500 g
krupicová múka
50 g
kryštálový cukor
40 g
maslo
10 g
soľ
15 g
droždie
1/2 ks
vajce
1/4 liter
mlieko

postup

1.
Do preosiatej múky dáme vlažné mlieko, v ktorom sme rozmiešali cukor s droždím. Potom pridáme rozpustený tuk, soľ, vajce a vyracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté rozdelíme na rovnaké kúsky, ktoré vyvaľkáme a stočíme do tvaru rožka. Pokladieme ich na vymastený plech, necháme nakysnúť a v rúre upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Milované moravské koláče v
Milované moravské koláče v 3 troch vynikajúcich verziách
Tradičné koláčiky, ktoré predstavujú prechod medzi pečenými buchtami a valašským frgálom.
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!