Pridať recept

Pečienka na slaninke

ingrediencie

500 g
bravčová pečeň
podľa chuti
korenie
podľa chuti
hladká múka na obaľovanie
50 g
anglická slanina
podľa chuti
olej na vyprážanie
1 PL
hladká múka
1/4 liter
vývar
1 pohár
biele víno
1 PL
worčestrová omáčka
1 PL
kapary
trochu
petržlen
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Pečienku očistíme, odblaníme a nakrájame na drobné kúsky. Okoreníme a obalíme v hladkej múke.
 
2.
Na väčšej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme pečienku a počas stáleho miešania ju zo všetkých strán opečieme.
3.
Potom znížime teplotu a pečienku podusíme, vyberieme, dáme na tanier a necháme v teple.
4.
Do výpeku vmiešame múku, opražíme ju, zalejeme vývarom a vínom a povaríme. Ochutíme soľou, worčestrom, pridáme kapary a petržlen, pokvapkáme citrónom a všetko spoločne podusíme.
5.
Pečienku prehrejeme v omáčke a pokrm podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...