Pečená hus s kapustou na víne
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
podľa chuti
soľ
trochu
rasca
Kapusta
1
ks
hlávková kapusta
1
PL
maslo
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
trochu
rasca
trochu
soľ
3
PL
ocot
1
pohár
biele víno
1
PL
cukor
1
PL
hladká múka
postup
1.
Očistenú hus celú osolíme a porascujeme, dáme do pekáča, podlejeme horúcou vodu a pečiem 2 až 4 h podľa jej veľkosti. Mastnú hus po zapečení poprepichujeme vidličkou okolo bokov, aby vytiekol prebytočný tuk. Obraciame ju, polievame výpekom a podlievame horúcou vodou.
2.
Upečenú hus pekne naporcujeme, výpek odlejeme, pekáč vypláchneme a napečenú šťavu zoškrabeme. Spoločne všetko povaríme.
3.
Kapustu nakrájame na rezance, sparíme, necháme odkvapkať. V hrnci rozohrejeme maslo a olej, pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme ju, vsypeme kapustu, osolíme, pridáme rascu, podlejeme vodu a dusíme.
4.
Keď je kapusta čiastočne mäkká, pridáme ocot, cukor a múku rozmiešanú v troške vody a neustále miešame až ju dodusíme domäkka. Nakoniec ju zalejeme pohárom vína a ešte krátko podusíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.