Pridať recept

Česká sekaná pečienka

ingrediencie

250 g
bravčový bôčik
2 ks
vajce
250 g
hovädzie mäso
50 g
slanina
podľa chuti
soľ
2 ks
rožok
trochu
mlieko
1/2 KL
mletá rasca
1/2 KL
korenie
1/2 KL
sladká mletá paprika
3 strúčiky
cesnaku
1 štipka
majoránka
1 ks
cibuľa
1 PL
hladká múka
1 PL
masť na pečenie

postup

1.
Očistené mäso dvakrát zomelieme, vložíme do misky, osolíme, pridáme všetky korenia, vajíčka, rozmočené rožky, nastrúhaný cesnak, na kocky nakrájanú slaninu, nadrobno nakrájanú cibuľu, zmes zaprášime múkou a rukami dôkladne prepracujeme. Pokiaľ bude treba zahustíme troškou strúhanky.
 
2.
Zo zmesi vytvarujeme šišku, ktorú vložíme na rozpálenú masť do pekáča a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre.
3.
Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Holandská sekaná
Holandská sekaná, to je pochúťka, ktorá tromfne aj milované fašírky! Stačí jedna surovina a najlepší obed máte na stole, moja rodina ju miluje
Nedeľný obed máme spojený s tými najlepšími receptami, medzi ktoré jednoznačne patrí aj poctivá domáca...