Pridať recept

Tirolský závin

ingrediencie

200 g
hladká múka
200 g
margarín
trochu
voda, soľ, ocot

PLNKA

500 g
tvaroh
1 ks
vaječný žĺtok
150 g
práškový cukor
podľa chuti
citrónová kôra, vanilka

postup

1.
Zo surovín pripravíme základné cesto. Trikrát zložené cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm do tvaru obdĺžnika. Rozrežeme ho na polovice a dáme na suchý plech.
 
2.
PLNKA: Tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom, postrúhanou kôrou, vanilkovým cukrom a rozotrieme na cesto po dĺžke. Okraje cesta preložíme na seba a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v horúcej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať