Tirolský závin
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
200
g
margarín
trochu
voda, soľ, ocot
PLNKA
500
g
tvaroh
1
ks
vaječný žĺtok
150
g
práškový cukor
podľa chuti
citrónová kôra, vanilka
postup
1.
Zo surovín pripravíme základné cesto. Trikrát zložené cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm do tvaru obdĺžnika. Rozrežeme ho na polovice a dáme na suchý plech.
2.
PLNKA: Tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom, postrúhanou kôrou, vanilkovým cukrom a rozotrieme na cesto po dĺžke. Okraje cesta preložíme na seba a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v horúcej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.