Pridať recept

Tyčinky s bryndzou

ingrediencie

250 g
hladká múka
250 g
margarín
200 g
bryndza
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
voda, soľ, vajce na potretie, rasca

postup

1.
Jednu tretinu múky zmiesime s margarínom a sformujeme do kocky. Do ostatnej pridáme bryndzu, soľ, žĺtok, vodu, vypracujeme vláčne cesto, z ktorého urobíme bochník a necháme stáť 15 minút.
 
2.
Potom do cesta zabalíme margarínovú kocku a vyvaľkáme ho. Skladáme ho a vyvaľkáme ako lístkové cesto. Trikrát poskladané cesto vyvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, potrieme rozšľahaným vajcom, pokrájame na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou, upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať