Pridať recept

Bravčová panenka na omáčke z kuriatok

ingrediencie

500 g
bravčová panenka
800 g
huby kuriatka
1 ks
cibuľa
50 ml
biele víno
50 g
maslo
1 téglik
sladká smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
petržlenová vňať
podľa chuti
pažitka

postup

1.
Panenku umyjeme, narežeme pozdĺžne na rezne a vyklepeme. Posolíme a okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme o oboch strán po 4 min.
 
2.
Kuriatka dobre umyjeme a osušíme. Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme kuriatka, okoreníme a smažíme približne 2 min.
3.
Zalejeme asi pol deci bieleho vína a pridáme sladkú smotanu. Pomiešame a necháme prevrieť. Odstavíme z ohňa.
4.
Bylinky nasekáme a primiešame do hotovej omáčky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.