Bravčová panenka na omáčke z kuriatok
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčová panenka
800
g
huby kuriatka
1
ks
cibuľa
50
ml
biele víno
50
g
maslo
1
téglik
sladká smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
petržlenová vňať
podľa chuti
pažitka
postup
1.
Panenku umyjeme, narežeme pozdĺžne na rezne a vyklepeme. Posolíme a okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme o oboch strán po 4 min.
2.
Kuriatka dobre umyjeme a osušíme. Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme kuriatka, okoreníme a smažíme približne 2 min.
3.
Zalejeme asi pol deci bieleho vína a pridáme sladkú smotanu. Pomiešame a necháme prevrieť. Odstavíme z ohňa.
4.
Bylinky nasekáme a primiešame do hotovej omáčky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.