Pridať recept

Sviatočná pečená morka s plnkou

ingrediencie

1 ks
morka
125 g
maslo
podľa chuti
soľ

Plnka

4 ks
rožok
1 šálka
sladká smotana
150 g
slanina
150 g
šunka
1 zväzok
petržlenová vňať
4 ks
vajce
2 PL
mandľové lupienky
podľa chuti
soľ
1 štipka
muškátový kvet

postup

1.
Očistenú morku opláchneme, osušíme, zo všetkých strán osolíme.
 
2.
Plnka: Rožky pokrájame na kocky a prelejeme smotanou. Pridáme nadrobno nakrájanú slaninu a na rezančeky pokrájanú šunku, vmiešame pokrájanú petržlenovú vňať, rozšľahané vajcia a mandľové lupienky. Osolíme a okoreníme muškátovým kvetom. Dôkladne premiešame.
3.
Plnkou naplníme morku, zošijeme ju, dáme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečieme dozlata. Počas pečenia potierame maslom.
4.
Výpek zriedime trochou vody a zvaríme so zvyškom masla. Podávame so zemiakmi alebo knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať