Pridať recept

Kukuričná kaša - Polenta

ingrediencie

250 g
kukuričná múka
1 liter
voda
soľ

postup

1.
Do vriacej a trošku posolenej vody vsypeme za stáleho miešania kukuričnú múku, oheň zmiernime a za občasného zamiešania necháme polentu pobublávať približne 20 minút. Keď sa odlupuje od stien hrnca, je dovarená.
 
2.
Môžeme ju vyklopiť na misu vymastenú maslom a posypať postrúhaným syrom. Servírovať s rozličnými omáčkami a podobne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Cukety v polente, rýchly obed z ryže a šošovice
Cuketa v polente a skvelá ryža
Polenta je kukuričná krupica, z ktorej sa robí skvelá kaša. Najmä v Taliansku je veľmi obľúbená a tam som sa...
polenta
Polenta
Polenta predstavuje jedno zo základných jedál v Taliansku, ktoré je vnímané ako kukuričná kaša. Polentu...
polenta
Polenta - tradičné talianske jedlo
Polenta je kukuričná kaša v talianskom pojatí. Patrí medzi tradičné talianske jedlá tak isto ako pizza či...
Polenta, kukuričná kaša
Jedlo chudobných, ZAMEŠKA (Kuľaša)! Tento recept dnes už takmer nikto nerobí, pritom je to najväčšia pochúťka! Tri suroviny, 5 minút a večera je na stole!
Na to, aby ste nasýtili celú rodinu nepotrebujete siahodlhý zoznam surovín. V tomto prípade vám stačia 3 a celá...