Pridať recept

Zemiakové gnocchi s paradajkovou omáčkou

Zemiakové gnocchi s paradajkovou omáčkou
Zdroj: vegetarianka3

ingrediencie

Na gnocchi

500 g
zemiaky
150 g
hladká múka
1 KL
soľ
hladká múka

Paradajková omáčka

5 ks
paradajka
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
olivový olej
vínny ocot
soľ
kryštálový cukor

Na ozdobu

strúhaný parmezán
bazalka

postup

1.
Zemiaky dáme variť v šupke. Uvarené scedíme a olúpeme. Ešte teplé prelisujeme na kašu. Pridáme k ním hladkú múku so soľou a vypracujeme do hladkej, jemne lepkavej zmesi. Trochu hladkej múky poprášime dosku a z cesta vytvorme niekoľko šišiek hrubých asi 3 cm. Tie nakrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Pripravené gnocchi môžeme ešte pritlačiť vidličkou.
 
2.
Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú sme osolili. Gnocchi dej nej vložíme a varíme dovtedy, kým nevyplávajú na hladinu. Potom ich vylovíme sitkom a dáme do misy.
3.
Čerstvé paradajky najskôr pripravíme. Do každého kusu paradajky spravíme malý re v tvare krížika nožom a vložíme spolu s olúpaných cesnakom na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech. Plech s paradajkami a cesnakom vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 200 stupňov. Pečieme asi 20 minút.
4.
Paradajky pekne zmäknú a šupky z nich ľahko odstránime. Olúpané paradajky a cesnak nakrájame nadrobno. Vložíme do misy a podľa chuti pridáme olivový olej, trochu soli, vinného octu a cukru. Riadne premiešame. Nakoniec servírujeme horúce gnocchi na tanier, prelejeme horúcou paradajkovou omáčkou a posypeme parmezánom. Posypeme parmezánom a ozdobíme bazalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky
Skvelé tipy, ako skladovať čerstvé paradajky: Takto vydržia pevné a nestratia chuť
Paradajky sú symbolom teplého a slnečného leta, preto nemôžu chýbať na žiadnom stole. Či už ich máte...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Toto by ste mali vedieť: Ako zužitkovať zelené paradajky? Sú vôbec bezpečné?
Aj vy sa vyhýbate zeleným paradajkám a tie, ktoré nestihnú dozrieť hádžete rovno do koša, či v lepšom...
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Odstraňujete v obchode stopky z paradajok? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Mali by sa z paradajok odstraňovať stopky? Odpoveď vás možno prekvapí.
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...