Pridať recept

Francúzska polievka

ingrediencie

2 ks
cibuľa
trochu
olej
20 g
maslo
1 KL
hladká múka
1,5 litre
zeleninový bujón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
4 ks
rožok
150 g
tvrdý syr

postup

1.
Cibuľu ošúpeme, prerežeme na polovice, nakrájame na tenké kolieska, opražíme na dvoch lyžiciach oleja.
 
2.
Za stáleho miešania poprášime múkou, zalejeme vriacim bujónom, osolíme, okoreníme a pri miernej teplote varíme asi 30 min.
3.
Rožky nakrájame na kolieska, na rozohriatom oleji opražíme z oboch strán dochrumkava.
4.
Hotovú polievku rozdelíme na taniere, vložíme rožky a posypeme postrúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať