Pridať recept

Plnené zemiaky po taliansky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
trochu
maslo
podľa chuti
tuk na vymastenie
200 g
tvrdý syr
200 g
šunka
1 zväzok
jarná cibuľka
trochu
soľ
trochu
bazalka
100 g
syr Niva

postup

1.
Zemiaky ja so šupkou dôkladne umyjeme, osušíme, poukladáme na vymastený plech a v dobre vyhriatej rúre pečieme asi hodinu.
 
2.
Upečené zemiaky vyberieme, prekrojíme napoly a každú polovicu trochu vydlabeme.
3.
Na masle mierne dosklovita opražíme cibuľku pokrájanú na kolieska a necháme trochu vychladnúť. Pridáme nadrobno pokrájanú šunku a syr a popučený vydlabaný vnútrajšok zo zemiakov.
4.
Osolíme a pridáme bazalku, premiešame a naplníme polovičky zemiakov. Na vrch dáme trochu nivy a vrátime späť do rúry. Ešte chvíľku zapekáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Zapekané zemiaky s bylinakmi a chedarom
Zapekané zemiaky, aké tu ešte neboli! Zbierka fantastických receptov na zapekané zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty, takmer bez práce
Neviete, čo dnes uvariť? Už hľadať nemusíte! Máme pre vás perfektné recepty, z ktorých si vyberie každý...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...