FOTORECEPT: Rebarborové kornútky
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
225
g
lístkové cesto
1
ks
žĺtok
3
PL
mlieko
3
PL
kryštálový cukor
Plnka
250
g
rebarbora
50
g
cukor
2
ks
plátky želatína
250
ml
šľahačková smotana
1
ks
vanilkový cukor
4
PL
vaječný likér
postup
1.
Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame na prúžky. Natáčame na formičky na kornútky. Keďže som nemala takéto formičky, vytvarovala som si alobal do tvaru kornútka.
2.
Kornútky potrieme žltkom vyšľahaným s mliekom a posypeme cukrom. Pečieme pri 200 st. C 15 minút.
4.
Rebarboru olúpeme, nakrájame, zasypeme cukrom a dusíme asi 10 minút vo vlastnej šťave.
5.
2 plátky želatíny namočíme. Vyšľaháme smotanu s cukrom do tuha. Pridáme rozpustenú želatínu a vychladnutú rebarboru.
6.
Pridáme vaječný likér a pomocou cukrárskeho vrecka plníme kornútky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.