Zeleninový perkelt s knedličkami
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na perkelt
4
PL
olej
1
strúčik
cesnaku
100
g
nakladaná cibuľa
1
ks
zeler
1
ks
mrkva
1
ks
kaleráb
1
ks
paštrnák
1/2
ks
karfiol
1
ks
zemiaky
1
KL
rasca
1
KL
mletá červená paprika
1
PL
paradajkový pretlak
2
PL
hladká múka
300
ml
biele víno
600
ml
zeleninový vývar
mleté čierne korenie
soľ
3
PL
petržlenová vňať
Na knedlíky
50
g
ražná múka
50
g
hladká múka
1
štipka
prášok do pečiva
40
g
vegetariánsky loj
1
štipka
rasca
1
KL
strúhaný chren
postup
1.
Na panvici s hrubým dnom ohrejeme olej, na ktorý pridáme cesnak, cibuľu a zeler. a na miernej teplote všetko pražíme. Hneď ako suroviny chytia zlatú farbu pridáme rascu, papriku a paradajkový pretlak. Smažíme ďalšie tri minúty.
2.
Ďalej pridáme múku a pražíme asi 3 minúty. Potom prilievame víno s vývarom za stáleho miešania. Privedieme do varu a ochutíme. Teplotu stíšime a necháme voľne vrieť asi 20 minút.
3.
Knedličky pripravíme tak, že do misy nasypeme múku, soľ a korenie, potom primiešame loj, rascu, chren a napokon pridáme asi štyri lyžice vody. Malo by vzniknúť tuhšie hladké cesto. Z pripraveného cesta nm vznikne asi 12 guličiek.
4.
Knedličky vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou a veríme asi 10 minút. Knedličky by mali ostať ľahké. Nakoniec ich vyberieme a pridáme do zeleninovej zmesi. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.