Pridať recept

Jahodový džem bez cukru

ingrediencie

1 kg
jahody
50 ml
datlový sirup
2 KL
agar

postup

1.
Jahody umyjeme, nasypeme do hrnca a podlejeme troškou vody. Na miernom ohni povaríme približne 15 minút. Pridáme datľový sirup a poriadne premiešame.
 
2.
Podľa návodu rozpustíme agar (želatína z morských rias v prášku) v niekoľkých lyžiciach vody a 2 minúty povaríme. Pridáme ho k jahodám a ešte 1 až 2 minúty povaríme.
3.
Marmeládou naplníme menšie poháre, zaviečkujeme a zhruba 20 minút sterilizujeme pri teplote 80°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
19.1.2019 18:17 | |
+0 -0
neviete nahodou niekde, kde sa da kupit nejaky džem bez cukru a s kuskami ovocia? Ktory džem je v tomto najlepší?
Anonymný nick
2.1.2019 14:37 | |
+0 -0
keby som mala viac času, spravila by som si ho doma. Lenže pri troch detoch a naročnej praci to nejako nejde. Takže ho tiež kupujem relax100%
klarikaaa
19.11.2018 17:07
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Viete, na čo sa používa tyčinka v balení sušených datlí? Nikdy by ste neuhádli, len málokto o tom vie, takmer
Viete, na čo sa používa tyčinka v balení sušených datlí? Nikdy by ste neuhádli, len málokto o tom vie, takmer každý ju vyhadzuje do koša!
Sušené datle sú veľmi obľúbenou pochúťkou. Dajú sa jesť samostatne, ale sú skvelé aj ako prísada...
Čerstvé jahody
Jahody ako maľované a čerstvé celý týždeň, najlepší TRIK! Žiadna pleseň, chuť úžasná, takto ich udržíte dlho čerstvé
Jahody sú v sezóne - bohužiaľ, sú to aj majstri plesní. Našťastie existuje niekoľko trikov, ktoré môžeme...
no image dobruchut.sk
Datlový sirup
Datlový sirup je sladidlo, ktorým je možné nahradiť klasický rafinovaný cukor.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?