Pridať recept

Pikantné mäsové guľky

ingrediencie

Guľky

300 g
mleté mäso
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
1 PL
horčica
1 PL
solamyl
3 PL
strúhanka
soľ
korenie
olej

Omáčka

50 g
hladká múka
50 g
maslo
1/2 ks
cibuľa
1 kocka
bujón
1 balíček
šampiňóny
1/2 ks
muškátový orech
1 PL
citrónová šťava

postup

1.
Mleté mäso (1/2 hovädzie a 1/2 bravčové mäso), vajce, na kocky nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a horčicu v miske dôkladne premiešame. Pridáme solamyl, strúhanku a zo zmesi vytvoríme guľky. Olej rozpálime na panvici a opečieme na ňom vytvorené guľky do zlata.
 
2.
Pripravíme si omáčku. V hrnci roztopíme maslo a necháme na ňom zosklovatieť cibuľku. Potom ju zasypeme múkou a smažíme. Zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili z bujónu, dobre rozšľaháme a za stáleho miešania pri miernom vare povaríme približne 15 minút.
3.
Pridáme nakrájané šampiňóny, strúhaný muškátový oriešok, smotanu a ešte 5 minút varíme. Na záver omáčku dochutíme citrónovou šťavou prípadne bielym vínom a podľa chutí osolíme a okoreníme.
4.
Mäsové guľky zalejeme pripravenou omáčkou a môžeme podávať napríklad spolu s cestovinou. Najlepšie so širokými rezancami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...