Sushi s údeným lososom
6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
Sushi ryža
100
g
údený losos
1
ks
avokádo
6
ks
riasa Nori
3
PL
sójová omáčka
trochu
nakladaný ďumbier
1
KL
ryžový ocot
soľ
postup
1.
Najskôr si vopred uvaríme ryžu spolu so soľou a ryžovým octom (môžme vynechať) a necháme celkom vychladnúť.
2.
Na tenké pásiky nakrájame lososa a avokádo.
3.
Na špeciálnu bambusovú podložku, ale postačí aj utierka, položíme štvorec riasy jej lesklou stranou nadol. Na ňu nanesieme navlhčenými rukami tenkú vrstvu ryže. Na hornom okraji necháme prúžok rias celkom voľný.
4.
Na spodný okraj kladieme losos a avokádo a pomocou podložky pevne zrolujeme. Navlhčíme suchý koniec riasy tak, aby sa nám rolka pekne spojila.
5.
Z hotových roliek odkrojíme konce a nakrájame ju na silné kolieska. Z jednej rolky ich vznikne približne 8 kúskov.
6.
Podávame čerstvé spolu so sójovou omáčkou a nakladaným ďumbierom. Môžeme použiť ako prílohu aj japonskú chrenovú pastu wasabi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.