Pridať recept

Linecká tortička pod snehom

ingrediencie

CESTO

200 g
margarín
280 g
múka hladká
140 g
cukor práškový
100 g
mleté orechy
70 g
rozpustená horká čokoláda
2 ČL
vanilkový cukor DrOetker
2 ks
vaječný žĺtok
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 štipka
soľ

KRÉM

250 ml
šľahačka
250 g
jemný tvaroh
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker Smeta-fix
2 PL
cukor práškový
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker

postup

1.
Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a premiešame s mletými orechami. Pridáme práškový, vanilkový cukor, pokrájaný margarín, žĺtky, rozpustenú čokoládu a soľ a vymiešame hladké cesto. Zabalíme do potr. fólie a necháme 1-2 hodiny odpočívať v chladničke.
 
2.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary – ja som použila formičku kvetinky. Uložíme ich na plech a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 10 minút.
3.
Do misy dáme vychladenú šľahačkovú smotanu, pridáme stužovač šľahačky, 2 balíčky vanilkového cukru a ručným šľahačom vymiešame dotuha. Do vyšľahanej šľahačky postupne prišľahávame tvaroh. Ak sa nám zdá plnka málo sladká, prišľaháme ešte 1-2 PL práškového cukru.
4.
Tortičky tvoríme tak, že vrstvíme koláčiky a šľahačkovú plnku. Môžme pomedzi to podávať aj nejaké bobuľové ovocie, keďže je sezóna. Ozdobíme čokoládovou polevou. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...