Nákyp z rúžičkového kelu
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
40
dkg
ružičkový kel
15
dkg
údené mäso
1
PL
strúhanka
2
dl
šľahačková smotana
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ, petržlenová vňať, strúhanka alebo syr na posypanie
postup
1.
Umytý kel uvaríme a necháme odkvapkať. Údené mäso posekáme nadrobno. Strúhanku opečieme nasucho. Kelové rúžičky zmiešame so strúhankou, údeným mäsom, soľou a vňaťou a dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej formy.
2.
Sladkú šľahačkovú smotanu zmiešame s vajciami, zalejeme pripravený kel, posypeme strúhankou alebo postrúhaným syrom a upečieme. Podávame v mise, v ktorej sa nákyp piekol.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.