Pridať recept

Vynikajúci špaldový chlieb

ingrediencie

450 g
špaldová celozrnná múka
300 ml
voda
1 kocka
droždie
10 g
soľ
1 ks
postruhaná mrkva
mleté vlašské orechy
slnečnicové a tekvicové semienka
sezam

postup

1.
Suroviny zmiešať, vyhnietiť cesto. Vyformovať na oválny chlieb a nechať na plechu cca. 20 minút stáť, zakryť utierkou. Ja davám na plech papier na pečenie.
 
2.
Vložiť do chladnej rúry, zapnúť na 180° a piecť 45 minút. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
fierinka
11.10.2012 17:12 | |
+13 -0
zabudla som tam dopisat este jednu postruhanu vacsiu mrkvu, snad to tam administrator prida :3
Anonymný nick
2.6.2016 18:27 | |
+0 -1
a tá špaldová muká aká ma byt hladka, hruba... ??? vdaka
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...