Pridať recept

Bravčové rezne so syrom

ingrediencie

1000 g
bravčové mäso
50 g
masť
100 g
cibuľa
50 g
maslo
60 g
múka
3 dl
mlieko
3 ks
vaječný žĺtok
150 g
strúhaný tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika

postup

1.
Naporcované mäsové rezne naklepeme, osolíme a opečieme na horúcej masti. Do zvyšku masti pridáme posekanú cibuľu, popražíme, pridáme červenú papriku, rezne, podlejeme vodou a dusíme.
 
2.
Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom a povaríme. Do vychladnutej zamiešame žĺtky.
3.
Mäkké mäso položíme na pekáč, potrieme zápražkou, posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...