Pridať recept

Držková z hlivy

ingrediencie

120 g
údené mäso
80 g
koreňová zelenina
400 g
hliva
50 g
masť
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1/2 KL
korenie
1/2 KL
soľ
1/2 KL
majoránka
2 PL
instantná zápražka
1 hrsť
petržlenová vňať

postup

1.
Očistíme hlivu a nakrájame ju na pásiky. Na malé kocky pokrájame údené mäso.
 
2.
Koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler ...) očistíme a nastrúhame na jemno. Ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na veľmi malé kocky.
3.
Masť zohrejeme vo väčšom hrnci a dáme na ňu cibuľu, ktorí speníme. Následne pridáme zeleninovú zmes a pomaly restujeme. Mäkkú zeleninu zalejeme 1,5 až 2 litrami vody, všetko premiešame a povaríme zhruba 10 minút.
4.
Do polievky pridávame údené mäso a hlivu. Budeme všetko variť na strednom plameni tak dlho, až kým nebudú všetky huby v hrnci celkom mäkké.
5.
Na záver dochutíme soľou, cesnakom, čiernym korením a medzi prstami rozdrobenou majoránkou. Podľa potreby zahustíme zápražkou a necháme ešte povariť 10 minút pri miernej teplote. Na koniec primiešame celkom posekanú petržlenovú vňať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hliva ustricová
Zázračná hliva ustricová dokáže viac, ako si myslíte! Toto sú TOP dôvody, prečo si ju dopriať (nielen) počas pôstu + recepty
Hliva ustricová patrí k najzdravším potravinám. Okrem množstva benefitov je mimoriadne chutná a dokážeme z nej...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...